Mekatronikk; for en smart fremtid

Er konstruksjonsteknikk spennende? Legger du merke til samspill i tekniske fag, eller liker du variasjon? Kan du tenke deg å arbeide med produktutvikling? Da kan mekatronikk være et smart valg for deg!
Studenter

«Jeg søkte fordi jeg liker varierte arbeidsoppgaver». Utsagnet kommer fra en av våre avgangsstudenter i Mekatronikk. Våre studenter er opptatt av mulighetene til å både jobbe smart – og velge smart. «Smart fremtid» - hvem vil vel ikke ha det? I klassen med mekatronikkstudenter finner vi elektrikere, bilmekanikere og grafikere – for å nevne noen. Og nå står de her, noen uker før avslutning av dette toårige studiet, like fornøyd med valget nå som da de kom som nyslåtte studetner for to år siden.

Mekatronikkstudiet passer like godt for deg med fagbrev fra TIP som for deg med fagbrev fra Elektrofag. Det er denne tverrfagligheten studentene våre trekker frem når de engasjert forteller om hvorfor de valgte utdanningsretningen mekatronikk. «Det åpner seg flere muligheter for meg som er bilmekaniker – dersom jeg ikke vil jobbe med bil hele livet så står jeg nå på flere bein».

«Det jeg liker best, er å kunne se at mekanikk og elektronikk jobber sammen,» sier en annen. Dessuten er det veldig moro å studere sammen med folk med ulik bakgrunn. En elektriker løser problemstillingene på en annen måte enn meg, fortsetter han.

Har du fagbrev fra mekaniske fag eller elektro- og har tenkt at høyere yrkesfaglig utdanning gir en smart fremtid? Synes du produktutvikling eller produksjonsplanlegging høres spennende ut? Da kan det være at mekatronikk er et godt valg for deg.

Her kan du søke på lokalt opptak